Krajem svake godine ili početkom naredne održavaju se izbori na svim nivoima. Biraju se sportisti, knjige, događaji, heroji ili šta sve ne. Svi časopisi, dnevne novine, televizije, radio stanice biraju nešto što je po njima najbolje. U mnogim stvarima ne mogu im naći zamjerku osim u jednoj stvari. O izboru za automobilu godine kako za 2008, tako i za sve protekle godine. A evo i zašto.
Izbor uvijek pada na jako skupe automobile koji su većini smrtnika pa i meni iskreno nedostupni. Kakav je taj izabrani automobil ja ću možda znati za 10-ak ili 15 godina. Ako ga ja budem tada ocjenjivao dobiće jako lošu ocjenu.
Razlika u izboru naj automobila je tolika tako da gotovo dođe da su svi automobili najbolji, zavisno od časopisa, TV-a. Pa ako je nešto auto godine, onda je to to i nijedan drugi. Ne mogu biti dva najbolja automobila ili tri najbolja za godinu 200.....-ku. Ja iskreno znam da je najbolji automobil za 2008 (kao i za 1999,2000,2001,2002,2003, 2004,2005,2006,2007), a po svoj prilici biće najbolji i u izboru narednih godina upravo samo jedan automobil. Nećete vjerovati da je riječ o našem automobilu. Yugo Florida je taj iskreni pobjednik. A pitate zašto?
Odgovaram Vam kontrapitanjem. Koji je najbolji terenski auto, koji auto njamanje troši, koji je auto najjeftiniji za održavanje, koji je auto najbolji za makadamske puteve i kozje staze????????????????
Pa naravno SLUŽBENI AUTO.
Ja dajem glas samo za Floridu, sa svim svojim manama i nedostatcima to je auto godine 2008. Ako ovo vide moji pretpostavljeni šefovi znam da ću onda da još 15 godina vozim isti auto.

6 Comments on "Auto godine 2008-e"

 1. Autor domacica [ Odgovori ]

  za mene auto godine je onaj koji me odveze gde sam naumila, ma kako se zvao.
  Prijatno!

 2. Autor tuzna [ Odgovori ]

  "zasto?zato sto ima ono sto nijedan auto nema-toplu dusu..."
  ;)
  ljub :**

 3. Autor vladica [ Odgovori ]

  to si u pravu.Uvek u izboru za auto godine kod nas pobedi auto koji ne može da kupi ni 5% ljudi .Btw , ja imao davno floridu i jako lepo me je služila.

 4. Autor rasha [ Odgovori ]

  Ljudi, znate li vi da je u Americi napravljeno neko istrazivanje, gde se bira, izmedju ostalog, i najlosiji auto u konkurenciji stranih proizvodjaca koji izvoze te iste automobile u USA.

  Znate li da je YUGO (ne florida, vec 55)ubedljivo odneo pobedu. :(

 5. Autor Bealiever [ Odgovori ]

  Ja volim mog Fordica. Em je courier pa mogu sve i svasta da natrpam u njega, em me za nekih pet godina nije nigde izneverio. Plus moze i da se prespava u njemu...:)

 6. Autor siljka [ Odgovori ]

  Pa ne znam jos za 2008-u,ali mi se cini da ce,po mom skromnom misljenju,pored sluzbenog u finalnoj trci biti i TAXI. Ako uzmemo u obzir da dozvolu nemam (na srecu ostalih ucesnika u saobracaju) i da ce polaganje kostati oko 500 evra,da mi kad polozim treba i nesto sto cu voziti,da to nesto treba registrovati,popravljati i sipati mi gorivo...moramo doci do zakljucka da se Taxi najvise isplati.Jos mogu i da ustedim...za letovanje!

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me