[ Šta štampa štampa ] 16 Novembar, 2014 10:04

Istraživanjem kanalizacije i deponija u Pompeji i Herkulanumu arheolozi su došli do zanimljivih podataka o ishrani Rimljana u ova dva grada na obali napuljskog zaliva prije erupcije vulkana Vezuva 79. godine. Na meniju su se nalazile školjke, ribe, rakovi, žitarice i svinjetina.
Kopanjem po našim kanalizacijama i divljim deponijama jasno je samo jedno. Jedemo govna gdje god se pojavimo.

Na internetu je nedavno osvanuo pomalo uznemirujući snimak iz Ostina, glavnog grada američke države Teksas. Muškarac koji je napravio snimak i okačio ga na internet tvrdi da nije reč o šali i da je to što je video i snimio postupak istjerivanja đavola (zla), prenosi „Hafington post“.


Ne znam koliko vam je priloženi video otvorio oči i zadržao pažnju. Ne znam ni kako se služite internetom ali mogu Vam preporučiti neke stranice sa videom koje drže pažnju i gdje se jasno vidi na videu kako utjeruju dobro.  :)

Potpuno promukao, američki voditelj Al Roker završio je danas svoj maraton u vođenju meteorološkog izveštaja u direktom televizijskom prenosu.Saradnik mreže NBC govorio je o vremenu puna 34 sata bez prestanka. Time je oborio dosadašnji rekord od 33 sata koji je u septembru postavila norveška voditeljka Eli Kari Gjengedal i upisao se u Ginisovu knjigu rekorda.
Ovom prilikom htio bih da Vam predočim svoj lični rekord. Naime ja da već godinama gledam televizijske voditelje metoroloških izvještaja i vremenske prognoze i još uvijek nisam stekao dojam da je tu riječ o vremenskoj prognozi.


Mikroskopski sitne skulpture umjetnika Džontija Hurvica su toliko male, da mogu da se smjeste na vrh igle ili na vlas ljudske kose. Nano-umetnost je nevidljiva ljudskim okom, a sa vremenom je sve bolja i razvijenija.
Narko umjetnost ide u sasvim drugom pravcu. Ona je prisutna i zakonu praktično nevidljiva. Slično nano-umjetnosti egzistira s čovjekom na igli i sve je razvijenija.


Nakon što je za upravljačem traktora prešla ceo afrički kontinent, Holanđanka Manon Osevort odlučila je da nastavi svoju odiseju i tarktorom stigne do Južnog pola.
Eto. Radna mašina je opet u prvom planu. I kod nas je bilo sličnih pokušaja, ali s bagerom su stigli samo do Skupštine i dobro se oparili. Koliko bi tek imali da su stigli do južnog pola. Pitanje glasi ko bi u tom slučaju dobio, a ko izgubio?

[ Šta štampa štampa ] 06 Jul, 2014 08:35

Beograd (Tanjug) - BK Grupa saopštila je da je osmislila projekat za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa "Tesla Siti" u Beogradu, površine oko dva miliona kvadratnih metara, na čijoj izgradnji bi bilo angažovano oko 43.000 radnika i po završetku objekta bi bilo zaposleno oko 18.000 ljudi, a u središtu kompleksa bio bi izgrađen Međunarodni finansijski centar, koji bi budžetu Srbije donosio najmanje 20 milijardi evra godišnje.
E pa lijepo. Odoh i ja da osmislim kako da preživim do sledeće plate. Osmisliću i tačan naziv kako da ovu vijest nazovem, osmisliću već način kako da časopis, agenciju i novinara koji je ovo napisao nazovem pravim imenom. Ali jedino ne mogu da osmislim nikoga ko bi u ovakve stvari povjerovao.

Beograd (Peščanik) - Autori analiza doktorata ministra Nebojše Stefanovića i Miće Jovanovića objavili su da je i disertacija funkcionera DS Aleksandra Šapića u pojedinim dijelovima plagijat. Pa ne mogu da vjerujem sa svoje oči. Pa zar sve one godine vrhunskog bavljenja sportom nisu izgradile zdravu i čestitu ličnost nemam šta reći. Liječi se gospodine Šapiću. Pa jesi li Dr ili nisi.

Pjongjang (Indipendent) - Na najnovijoj izložbi, na kojoj su im date odriješene ruke da kreiraju zgrade budućnosti bez ikakvih ograničenja, sjevernokorejske arhtekte prikazale su svoje ideje za održivi razvoj turizma. Posmatrajući crteže sjevernokorejskih arhitekti stiče se utisak da je i Pjongjang odavno na vodi.

Helsinki (Beta) - U Helsinkiju je juče održan 19. Svjetski šampionat u nošenju supruge, tokom kojeg pobjeđuje muškarac koji najbrže pretrči stazu sa partnerkom na leđima. Par Vile Parvianen i Žanet Oksman pobijedili su u trci na 235 metara koju je Vile istrčao za 63,74 sekundi. Kada sam ovu vijest pročitao komšiji samo je uzdahnuo. „Ja svoju nosim na grbači već četrdeset godina i nikom ništa“. Pa evo komšo oni su dospjeli u novinsku vijest, a ti za početak kod mene na blog.

[ Šta štampa štampa ] 02 Jul, 2014 21:49

HAG - Lider SRS Vojislav Šešelj zatražio je od Haškog tribunala naknadu štete u iznosu od 12 miliona evra zbog, kako je naveo, neosnovanog pritvora pošto je u pritvorskoj jedinici tog suda već 11 i po godina, saopšteno je danas iz Haga. Mislim da bi Hag trebao da udovolji Vojislavu od milja zvanom Šeki. Svojim nastupom otvorio im je oči, nakon čega im je jasno stavio do znanja da su promašili svoju pravu profesiju. Cirkus.

LONDON - Poznato je da kukavica ne samo da nema svoje gnijezdo već i da ne zna kako da ga napravi, te da njene potomke podižu druge ptice kojima podmeće svoja jaja. Eh Englezi moji dragi, zbog toga niste morali u prirodu. Fenomen kukavičijih jaja, tatitnih sinova, nesposobnih graditelja nama je dobro poznat. Uzmite spisak naših državnika.

NjUJORK - Kineski tajkun poznat po ekscentričnom ponašanju, priredio je svečan i bogat ručak za više stotina Njujorčana beskućnika u jednom restoranu u Central Parku. Eh taj ludi svijet. Sami akteri ove neobične vijesti iz filmske perspektive vraćaju me na neke scene postapokaliptčnih filmova. Kineski tajkun i Njuorčani beskućnici. Kakav happy end.

DIZELDORF - Sud u njemačkom gradu Dizeldorfu je danas presudio da jedan postariji strastveni pušač mora da napusti stan u kojem živi već 40 godina, zbog toga što su se njegovi susjedi žalili da im smeta dim cigareta. Poznavajući uopšte našu primjenu Zakona za iseljavanje osuđenog čekali bi sve dok za imenovanog ne bude angažovano pogrebno preduzeće. Piši propalo.

VAŠINGTON - Osim absinta(lijek-piće) i kubanskih cigareta, američke vlasti zabranile su jedan vrlo poznat i svima omiljen proizvod - kinder jaje koje je na spisku suvenira koje američki državljani ne smiju da unose u zemlju, piše Hafington Post. Kazna za jedno takvo neprijavljeno jaje je 2500 dolara. Hajde za ljubav jednog da se odreknemo tolike sume, ali za par istih potrebna su velika muda.

SAN FRACISKO - Čuveni most Golden gate u San Francisku uskoro će dobiti specijalnu zaštitnu ogradu, kako bi se sprečila samoubistva skokovima u more. Bord direktora kompanije koja upravlja mostom danas je jednoglasno odobrio finansijski paket u iznosu od 76 miliona dolara, koliko će koštati da se sa obe strane mosta postavi šest metara visoka mreža. Golden gate (Zlatna kapija) postaje preskup za izlaz u jednom smjeru.


BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi priredio je danas prijem povodom američkog praznika Dana nezavisnosti, na kojem je izjavio da su Amerikanci i Srbi izgradili trajno prijateljstvo tokom Prvog svetskog rata. Po toj logici slijedi da su ga tokom Drugog svjetskog rata ovjerili, a onim iz 1999-e godine trajno zapečatili. Ne ljubim ja Vas „prijatelji“ moji. Nit' ljubim, nit' mirišem.

[ Šta štampa štampa ] 23 Jun, 2014 22:07

Ron Stardžen, milioner iz Teksasa, planira da svoja tri psa, Vilija, Lensa i Diksi, imenuje jedinim nasljednicima svog velikog bogatstva.
On je toliko opsjednut svojim ljubimcima, da je zaposlio čovjeka kome plaća 45 dolara na sat za održavanje njihovih profila na društvenim mrežama.
Džoš Dejvis, konsultant za društvene mreže, tvrdi da ovom poslu posvećuje i po osam sati nedeljno, što je rezultiralo time da je Fejsbuk strana ovih pasa, pod nazvom “Razmaženi kavaljeri”, prikupila više od 23.000 obožavatelja.
Osim naloga na Fejsbuku, ovi srećni psi imaju svoj Instagram i Tviter nalog.
Hm, šta na sve kaže njegova zabrinuta porodica, rodbina i prijatelji. Ništa. Bijesni su, laju. Samo što ne grizu.

Kako saznajemo Ford će praviti dijelove za automobile od ljuski paradajza. Sjajno to onda znači da ćemo uskoro moći da se tucamo paradajzom.

Premijera Srbije Aleksandra Vučića čekaju još dva susreta sa Angelom Merkel. Živo me interesuje na koliko se dobijenih susreta igra.

Na skupštinskoj kasi Republike Srbije nalazi se 49 bivših poslanika. Šta da im radimo? Toliko su nas zadužili.

Poseban TV kanal na kojem bi se emitovali uživo prenosi sjednica Narodne skupštine Srbije mogao bi da bude osnovan tek nakon što se digitalizuje televizija u Srbiji, za šta je rok do juna 2015.godine. Do tada nam ostaje samo da pratimo Farmu, Velikog brata i emisije sličnog formata.

Famozni Kosmajac nestao iz Srbije. Kako čujem razlog njegovog iznenadnog nestanka nisu najave o hapšenju nego dolazak Stivena Sigala koji je „lafo“ stigao zbog svirke. Kako se čini neki su otpjevali svoje.

[ Šta štampa štampa ] 11 Januar, 2013 14:27

Nekoliko vijesti na koje nisam ostao imun.

Prvi šeik i princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed al Nahjan proteklih dana bio je gost Srbije. Šeik odavno naviknut na bušotine bio je prijatno iznenađen našim bušotinama - rupama bez dna.

Afrička država Sao Tome i Principe poništila je odluku o priznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Mnogo je toga već rečeno u samom imenu ove države.

Na sastanku predstavnika Koordinacionog tijela za Bujanovac, Preševo i Medveđu i lidera albanskih partija s juga Srbije nije postignut dogovor o spornom spomeniku pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) u Preševu, ali je dogovoreno da se razgovori nastave.  Eto i nama se posrećilo da kao vođu imamo lidera i stručnjaka iz te oblasti.

Zelena je boja koja će u 2013. inspirisati svijet mode, dekoracije, ljepote, ali i cvjećare, gastronomske stručnjake i sva preduzeća koja su u vezi sa potrošnjom. Rado bi i sami pristupili trendu da već odavno nismo u crvenom.

[ Šta štampa štampa ] 28 Jul, 2012 19:57

Dva Nijemca došla su na ideju kako da pomognu sugrađanima pod stresom da sebi daju malo oduška i oslobode se nagomilane tjeskobe - otvorili su "vruću liniju" koju svako može da pozove i izviče se uz korišćenje najgorih mogućih psovki i uvreda.

Hotlajn "Schimpf-los" (Psuj slobodno) ima operatere koji sedam dana u nedelji odgovaraju na pozive frustriranih pojedinaca i strpljivo slušaju njihove izlive bijesa.

 


Nijemcima svaka čast. Međutim ovako nešto slično postoji odavno i kod nas. Sve psovke i uvrede usmjerene su na samo jednu adresu. Adresu vlade.

http://zoranplavsic.com/

Pozdravlja Vas mandrak72, bronzom pozlaćeni posmatrač olimpijskih borilišta. Zlatiću nije zlato sve što sja. Ti si naše Zlato.

[ Šta štampa štampa ] 11 Jul, 2012 17:53
Ovih dana čitam kako sve više kako svjetskih tako i domaćih zvijezda pristupa vađenju silikona. Divno. Ipak će biti po onoj našoj narodnoj da nikad nije kasno da dođe iz silikona u glavu.

Poznata dizajnerka Donatela Versaće izjavila je kako svako veče spava u frižideru kako bi usporila starnje. Šta nakon toga reći. Nećeš se od toga pokvariti ako već nisi draga Donatela, ali nešto ti slabije ide. Pokušaj da smanjiš temperaturu za još koji stepen.

Udruženje krematista Oganj primljeno je u udruženje krematista Evrope. Pa prema tome slijedi usaglašavnaje propisa sa onim evropskim. Pod tim se podrazumijeva Zakon o sahranjivanju i grobljima kao i uvođenje krematističkog pasoša. Čelnici iz Evrope bili su decidni po pitanju krematističkog pasoša. Krematistički pasoš neće otvoriti zapadne kapije za veliki broj naših nezaposlenih. „Džaba ste se ložili!“ kaže se u kratkom saopštenju.

Jedan bračni par krenuo je na medeni mjesec Titovim stazama revolucije. Odlučili su da zajednički put pređu automobilom Zastava 750. Ovaj poduhvat biće plod njihovih zajedničkih snaga. Zbog skupoće naizmjenično će gurati automobil koji je bez kapi benzina. On će gurati do Jajca, a ona od Jajca.


Pozdravlja Vas mandrak72, znojem okupiran i nenatapiran štampolovac.
[ Šta štampa štampa ] 25 Maj, 2012 22:03
Arheološki tim je pažljivim iskopavanjem dvije džinovske glave na Uskršnjem ostrvu, otkrio da one imaju i tijela koja se protežu nekoliko metara u dubinu, prenosi “Dejli mejl”.

Ovim povodom pozivam arheologe da kod nas iščeprkaju da li naše guzonje imaju glavu.


Pozdravlja Vas mandrak72 arheološki neinteresantan i neadekvatno lociran.
[ Šta štampa štampa ] 16 Mart, 2012 14:14
Iz svijeta informacija samo za vas nekoliko osvrta. 

Izabel Lang, striptizeta koja nastupa pod imenom Sindi Li, riješila je da se kandiduje za predsjednicu Francuske. Napokon.  Vjerujem da će imati mnogo toga više za pokazati od Nikolasa Sarkozija.

Kada im supruga ili devojka uskrati seks, muškarci obično popiju nekoliko pića da bi sebi podigli moral, baš kao i mužjaci muva, tvrde američki naučnici. Sad mi je mnogo jasnije zašto mnogi rado zuje po bircuzima.

Krave širom sveta oplakuju smrt Džokoa, trećeg najpotentnijeg rasplodnog bika na svetu, koji je nedavno uginuo prirodnom smrću, ostavivši za sobom 400.000 potomaka. Ovakva vijest me uvijek rastuži. Tako plodne  karijere danas su prava rijetkost.

TV serija Vojna akademija je povećala interesovanje za Vojnu akademiju. Ipak gledaoci bi radije još jednom da se vrati Bolji život.

Izblijedele saobraćajne oznake na beogradskim saobraćajnicama, usljed zime snijega i leda, radnici JKP "Beograd put" počeće da farbaju sutra. Radovi na farbanju saobraćajnica trajaće tokom čitavog vikenda. Farbanje naroda kontinuirano se obavlja svakodnevno i bez zastoja, a vidne rezultate pokazuje i farbanje očiju.


Pozdravlja Vas mandrak72, sa simptomima grčkog sindroma obeshrabren i neumreženi novinar lutalica  

[ Šta štampa štampa ] 07 Mart, 2012 00:01
U moru unformacija samo za vas izabrao sam one koje smatram iako dalekim nama veoma bliskim. Pa krenimo redom.

Ledenom brijegu u koji je udario “Titanik” kobnog 14. aprila 1912. trebalo bi djelimično skinuti odgovornost jer su naučnici identifikovali još jednog krivca – Mjesec.
Konačno je neko javno priznao ono što i sami odavno znamo. Za naš brodolom takođe je kriv mjesec. Predugo traje.

Naučnici tvrde da pivo, uprkos određenoj količini alkohola koju sadrži, može povoljno da utiče na izgled muškaraca i žena. Tako su u novi balzam za usne ubacili ekstrat piva.
Konačno će i pripadnice ljepšeg pola vidjeti šta smo mi pripadnici “ružnijeg” pola bili spremni učiniti samo za ljepotu.

Rezultati nedavnog istraživanja, objavljeni u časopisu "Behavioral Ecology", pokazuju da većina žena ne voli kada muškarci puštaju bradu. Međutim u izvještaju se ne spominje to da neka nezvanična istraživanja pakazuju da daleko veći broj muškaraca ne voli kad žene puštaju bradu.

Grupa naučnika tvrdi da je moguć život na Jupiteru na osnovu ledene površine koju su otkrili na ovoj planeti. Oni kažu da se ispod leda nalazi voda koja je obično siguran znak života. Mislim da ovakva tvrdnja odmah pada u vodu. To nije dovoljno jer nama je za život potrebno hljeba i igara.

Transseksualac po imenu Ivi bio je jedno vrijeme dadilja američkog predsjednika Baraka Obame, koga je zasmijavao tako što se karminisao ružem njegove majke, piše britanski "Dejli mejl". Daklem, nakon ovoga pale su neke maske i maskare. Jasno je odakle sklonost Baraka Obame da nam maže oči. 


Pozdravlja Vas mandrak72, neskloni i vremešni novinar omladinskih časopisa.

[ Šta štampa štampa ] 18 Februar, 2012 20:43
Čitajući zanimljive vijesti iz svijeta za Vas izdvajam slijedeće.

Prodaja klavira u Japanu skočila je prošle godine za 11 procenata, što je prvi porast u proteklih 17 godina jer su ljudi počeli da zamjenjuju instrumente koji su uništeni u razornom zemljotresu koji je pogodio ovu zemlju, prenosi AFP. Kad se osvrnem na situaciju u našem regionu situacija je mnogo jasnija. Klavire ne kupujemo. Odsvirali smo svoje. 

Australijske vlasti došle su na ideju da uvezu slonove, a vjerovatno i nosoroge koji bi tumarali širokim prostranstvima na sjeveru ove zemlje. Naime, ostvarenje ove ideje riješilo bi problem visoke afričke trave koja se brzo širi i stalno izaziva požare. Mnogo bolje bi im bilo da uveze neke naše poslanike što neumorno tumaraju od sjednice do sjednice. Vjerujem da bi travu dobrano ugazili nama na radost. Na našu žalost medvjedi nisu ušli u uži izbor. Rečeno im je pasite travu i dalje ondje gdje ste. 

Naučnici su otkrili da patuljaste koze mogu razviti različite akcente tokom starenja. Oni vjeruju da akcenat koze zavisi od toga u kakvoj grupi je odgajana.Posmatrajući razvoj patuljastih koza naučnici su ustanovili da mlade koze mogu poprimiti akcenat drugih koza sa kojima odrastaju. U redu, fenomen patuljastih koza otišao je korak dalje. Kod nas neke od njih imaju i profil na FB-u, twitter-u i još pišu blog.  


Pozdravlja Vas mandrak72, nehisterični i nimalo ugodni dugoročni savjetnik za svekolike probleme.
[ Šta štampa štampa ] 09 Februar, 2012 11:21

Prevoznici u BiH danima zarobljeni zbog zabrane drumskog prevoza tereta u Federaciji BiH pale rezervne gume da se ugriju. Političari su bili vrijedniji te su popalili šta su stigli.

 

Pozdravlja Vas mandrak72, zapisničar muka i dugoročni svajetnik za probleme s brda s dola. 

[ Šta štampa štampa ] 07 Februar, 2012 14:30
Svijet i mi. Ko je ovdje lud. Samo za vas od vašeg stalnog dopisnika. Čitajući samo za vas saznajem sledeće. 
 
Austrijski skajdajver Feliks Baumgartner (42) planira da skoči iz balona sa visine od oko 37 kilometara, što se smatra granicom svemira, i tako postavi novi svjetski rekord u ovom ludo smjelom ekstremnom sportu, u kojem je poenta da se skoči sa što veće visine, a da se padobran otvori što bliže Zemlji. Pa dobro i šta sad. Kod nas su neki pali sa Marsa i bez padobrana pravo u fotelju. I mogu slobodno reći dobro su prošli. 
 
Sadašnja Cvetkovićeva  vlada je rekorder u broju održanih telefonskih sednica - od ukupno 597 zasjedanja, 421 bilo je na „halo”. Šta reći. Izgleda da i dalje vlada funkioniše putem veza  i vezica.


Pozdravlja Vas mandrak72, dopisnik i tefter meraklija odande pa sve naovamo.

[ Šta štampa štampa ] 05 Februar, 2012 13:31
Čitajući sve ono što se javnosti servira izdvajam nekoliko vijesti.

Četrdesetdvogodišnja Kristal Voren koja je javno priznala da je spavala sa 1000 muškaraca iznijela je još jedno šokantno priznanje. Rođena je kao muško Kristofer Snouden, ali je 2005 godine promijenila pol. Hm. Šta bi ovih 1000 nesretnika dali da je samo spavala. Bilo jednom ne ponovilo se.

Jedan 74-godišnji penzioner sa Tajvana umro je tako što je progutao zubnu protezu tokom 30 minutnog seksa sa 62-godišnjom prostitutkom. Hm. Biće da je piletina ipak bila prevelik zalogaj za ovog nesretnog penzionera.

Majmuni u zoološkom vrtu u Karagandi, u centralnom delu Kazahstana gde vlada talas hladnoće, svakog dana piju toplo vino da se zagreju i izgleda da uživaju u tome, izjavila je Svetlana Pilijuk, zvaničnica zoo vrta. Hm. Još jedna karika u lancu naše evolucije isplivala je na površinu.

Ovih dana mnogo se piše kako su mnogi dijelovi u regionu odsječeni od svijeta. Hm. Pa na svu tu nevolju nadovezaše se i nevolje sa snijegom.

Čampis je jedan veoma neobičan zec, jer ne samo da poskakuje i jede šargarepu kao što mu i dolikuje već ume da skuplja stado kao pravi ovčarski pas. Njegovi vlasnici, švedski farmeri Nils Erik i Greta Vigren, veruju da je ovu veštinu naučio posmatrajući pse. Hm. Ne dajte stoci da kojim slučajem posmatraju predizborne kampanje.

Američka aktivistkinja Babilonija Ejvaz (38) udala se za 107 godina staru zgradu kako bi sprečila gradske vlasti da je sruše, preneli su danas lokalni mediji. Ejvaz je juče rekla "Da" zgradi u Sijetlu koja je zapravo napušteno skladište. Hm. Šta reći. Skandal, ipak tolika razlika u godinama.

Kompanija Ameriken ekspres nudi svojim klijentima sedmodnevnu plovidbu Mediteranom brodom Kosta Konkordija po ceni od samo 749 dolara, iako se taj kruzer nasukao u Italiji pre dve sedmice. Hm još jednom hm. Da li je to greška ili propust ali nigdje se ne spominje razgledanje podmorja.


Pozdravlja Vas mandrak72, retuširani novinar i neznalica britkog pera.
[ Šta štampa štampa ] 28 Januar, 2012 20:53

Čitajući Blic saznajem informaciju u kojoj se kaže kako 2o ljudi čeka promjenu pola o trošku države. Hm, ništa novo. Mnogo je više onih koji u skupštini mijenjaju mišljenje o trošku države.

Večernje novosti javljaju kako se uzgajivači ovaca sa Novog Zelanda nadaju da će šišanje ovaca postati disciplina na Olimpijskim igrama. O kako da ne. Pa mi svake četri godine damo mandat najboljima u toj disciplini.

Portal Vesti on line javljaju kako Milan Tarot ulazi u politiku. Neka. Navikli smo na besmislena obećanja.


Pozdravlja Vas mandrak72, lutajući novinar izgubljen u svijetu informacija.

[ Šta štampa štampa ] 07 Novembar, 2011 20:16
Prema istraživanjima u Velikoj Britaniji svaki peti učitelj ne umije da sabira. E moja Britanijo. Pa neki moji profesori kad su najpijaniji umijeli su i da se oduzmu.

Đaci OŠ „Filip Višnjić“ dobili su priliku da kroz nastavu i praksu nauče kako od otpada napraviti prirodno đubrivo. Za početak ohrabrujuće. Politički život će im dalje pokazati kako od đubreta napraviti sjajnu političku karijeru.


Pozdravlja Vas mandrak72, neizabrani i reizabrani zamajac kolotečine i jezera na kvadrat
[ Šta štampa štampa ] 10 Oktobar, 2011 16:10

Ustanovljeno je da tokom čitavog života uši i nos ne prestaju da rastu.

Molio bih vlasti da uvaže ove istine te da odmah prestanu da nam zavrću uši i da nas vuku za nos. Za tako nešto nema potrebe, priroda će učiniti svoje.


Pozdravlja Vas mandrak72, prirodnjak i ušati veseljak na putevima i stazicama revolucije

[ Šta štampa štampa ] 22 Septembar, 2011 20:17
Saznajem da je Zapadni Holivud prva zona u Americi u kojoj je zakonom zabranjeno prodavanje krzna. Kao razlog se navodi okrutno ubijanje životinja radi prodaje krzna o čemu je svoje mišljenje iznijelo trideset građana Los Anđelesa u debati koja je trajala do jedan ujutro.
Trgovci krzna su se žalili da će im to uništiti posao.
Međutim trgovci oružjem zadovoljno trljaju ruke. Zakon se ni u jednoj tački ne osvrće na okrutno ubijanje ljudi širom svijeta od strane istih dušebrižnika.

Kako javljaju muške jedinke jedne vrste lignje sve češće se pare sa pripadnicima istog pola, a naučnici vjeruju da je uzrok u mutnoj okeanskoj vodi jer životinje u mutnoj okenaskoj vodi ne vide dobro.
Sad su mi neke stvari jasnije i kod nas. Slijepci koji nas vode i lovci u mutnom stvaraju odličnu mikroklimu, preduslove i okruženje koje će isto podstaći među ljudima.

U svojim istraživanjima psiholozi istraživačke laboratorije Hjuli-Pakard otkrili su da su ljudi skloniji da promijene mišljenje ukoliko se sa njima ne slaže manji broj osoba. Što je više onih koji im protivriječe, to oni postaju tvrdoglaviji u odbrani svog stava, piše britanski list "Wired Science".
Ovo saznanje daje sasvim jasniju sliku zašto smo mi Srbi tvrdoglaviji od ostalih. Sa nama se ne slaže samo ostatak svijeta.

Utvrđeno je da zijevanje varira u zavisnosti od godišnjih doba, a češće zijevamo zimi nego ljeti jer ljeti udišemo topli vazduh koji ne može ohladiti mozak, otkriva studija. Zijevanje ne odaje samo umor, već pomaže da se mozak hladi. Zijevanje reguliše temperaturu u mozgu i sprečava pregrijevanje, otkriva studija Univerziteta Prinston. Zijevanje hladi mozak razmjenom toplote sa hladnim vazduhom koji udišemo.
Uzavrele skupštinske klupe i često zijevanje poslanika u skupštinskim klupama sve nas dodatno ohrabruju i demantuju one koji tvrde da naši poslanici nemaju mozga.

Potvrđeno je da žene koje žele već grudi na Tajlandu ne moraju nužno da odu pod nož plastičnog hirurga. U salonima za ljepotu nudi im se tretman "šamaranja" grudi, pomoću kojeg obline navodno rastu. Ako želite, možete izabrati i tretman "šamaranja" zadnjice ili lica i na taj način pokušati učvrstiti te delove tela. Kozmetičarke koje rade tretmane za to su posebno obučene, a pre nego što počnu, izmjere grudi. One kažu da ipak ima malih grudi koje se nikako ne mogu povećati.
Tu dakako ne prestaje domišljatost za ove zadnje. U pomoć priskaču neke druge metode. Na primjer nasilje u kući.


Pozdravlja Vas mandrak72, cenzor i slobodnostojeći ležeći i dobrodržeći novinar omiljen kod svih genearacija.
[ Šta štampa štampa ] 31 Avgust, 2011 08:16

Upravo saznajem da je aerodromska policija u Majamiju uhapsila muškarca koji je pokušao da se ukrca na let za Brazil sa kesama punim egzotičnih zmija i kornjača sakrivenih u pantalonama.
Znam jednog kojem je to uspjelo tako što je oženio zmiju i nije imao problema na aerodromima. A kod kuće to je već njegova privatna stvar.

Američko istraživanje, sprovedeno na više od 11.000 muškaraca starijih od 40 godina koji su uzimali Vijagru ili slična pomagala, pokazalo je da oni imaju više nego dvostruko veću šansu da čuju slabije od onih koji ne uzimaju te lijekove.
Lele, pa kako onda takvom reći kad je dosta.

Kažnjavanje djece šamarima i batinama uskoro će biti zabranjeno zakonima u Srbiji. Urađen je nacrt zakona o pravima djeteta, kao i izmjene porodičnog zakona, u kojima će izričito stajati da je zabranjena upotreba fizičke sile kao metode vaspitanja.
Nigdje se ne spominje da li je roditeljima dozvoljena primjena sile u samoodbrani.


Pozdravlja Vas mandrak72, arhaična dektiva ili štogod bolje već.

[ Šta štampa štampa ] 30 Avgust, 2011 15:00

Kako saznajem iz dobro obaviještenih izvora Vlada Srbije usvojila je prijedlog zakona o pomorskoj plovidbi iako Srbija nema more. Predlog zakona predviđa osnivanje nezavisnog državnog organa koji će ispitivati pomorske nesreće.

Da li je to način da nam saopšte da su nam sve lađe potonule.

 

 

Pozdravlja Vas mandrak72, pomorac sa sedam kora.

Hit Counter
Free Web Counter