Koliko smo puta mi bili upravo ti koji su ispadali i koliko smo puta bili ti koji su prstom pokazivali i presuđivali „ispadaš“ ti.
Brojalice smo svi koristili. Koristili smo ih u svim prilikama. Kad je trebalo neko da žmuri, neko da ganja, neko ko će da ide na gol da brani u Viktoriji. Mogli bismo reći da je sve bilo jednostavno i bez ljutnje kad ne bi i sami znali da su postojale i brojalice kojim bi se mi sigurno našli s ove ili one strane prsta kako nama to odgovara. Mogli smo i da izborom odgovarajuće brojalice nekoga namjerno iz ko zna kojeg razloga prije vremena ili na vrijeme izbacimo iz daljeg brojanja ili ga sačuvamo za kraj.
Mogućnosti su mnoge, a rezultati, hm pa moglo bi se reći bilo ih je. Nešto danas ne vidim da se djeca mnogo ne razbrajaju, nema ih mnogo, pa se ne mogu ni djeliti po ekipama. Nestajemo vidim to po školama koje se gase širom moje opštine.
Koristimo li danas uopšte brojalice? Možda. Možda kad nismo sigurni u ispravnost svoje odluke, onda kad i brojalicom želimo potvrditi ispravnost donešene odluke, ili kad nismo sigurni u ispravnost odluke tad brojalicom dovedemo našu odluku u ćorsokak. Opet hiljau mogućnosti.
Ali koliko puta Vam se desi da nešto nestane, bol, loša sreća, neke osobe koje Vam stvaraju loše raspoloženje, događaji koje nismo očekivali. Koliko puta zažmirite i poželite da nakon što otvorite oči sve bude u najboljem redu. Vjerovatno se dešava i Vama.
Ne znam baš da li će za sve vrijediti ali pokušajte sa nekom Vama dragom brojalicom odstraniti neželjeni elemanat iz Vašeg dana, života, posla, ljubavi i ostalog. Recite tu brojalicu naglas gledajući ravno u oči i stisnutih pesnica. Onu koja Vam najbolje legne u tom trenutku.
Evo ja ću Vam napisati jednu brojalicu iz mog djetinjstva, pa ako Vam se svidi probajte, ako ne koristite neke svoje najbolje.
Okoš bokoš prde kokoš, pita baja kolko tebi sinko treba jaja. Jedan dva tri ispadaš ti.
Malo je blesava zato sam je i napisao, ali ponekad pomaže.
Ako uspijete neku primjeniti koja pomaže svaki put, napišite da probamo. Javite već nekako.
Vaš gripozni mandrak72. Ap-ćiha.

14 Comments on "1.2.3. ispadaš ti"

 1. Autor Baladašević [ Odgovori ]

  Koleza nedaj se bolesti(ma)!! Uče-juče-puče-ono-uto-rak-je-bio-da-Bog-da-nam-ozdravio! Da dodam i ja jednu od mlogih. A i mi smo jadnog Baju svaki dan spominjali. En den dinu sava raka tinu sava raka tika taka elem belem buf, trif traf truf!! Gde bi ovaj sa truf, uvek dobio junački udarac u nedra junačka, što se vremenom menjalo kada su devojčice.... Daklem ova što sam rekao brojalica ili brzalica je: enike benike kliker be abe švabe domi gle eci peci domi gleci grao pija pu. Šta god da značilo. Želim samo da napomenem da Švabe ne volem ni pod kojim pitanjem.

 2. Autor mandrak72 [ Odgovori ]

  baladaševiću ravničarski obješenjače, hvala na iskrenim željama, nego znaš li onu am bure bam bure ja se sakrih za bure opazi me jedan žandar opali mi jedan šamar kakav evo ovakav pljus (intenzitet bi zavisio od onaga na koga je ispalo)

 3. Autor Baladašević [ Odgovori ]

  Haha.. Nisam znao. A di bi i znao, na'pako, kad smo ti mi ovde svi miroljubivi. Samo stavljaj ŽIVE obloge i biće ti bolje! ;)

 4. Autor mandrak72 [ Odgovori ]

  baladaševiću valja li kuvana rakija majke joj ga spalim i gripi, već sam precevitaminizovan, imam više ce vitamina od paprike, limuna i kivija zajedno ajd laku noć

 5. Autor mladiluk [ Odgovori ]

  Mandrake, uzmi coldrex :). Ne šalim se, ozbiljno pomaže. Iliizbaci gripu brojalicom :).

 6. Autor domacica [ Odgovori ]

  moja omiljena, koju i danas koristim je kašika, viljuška, nož
  u brzom vozu šišali kozu
  kašika, viljuška, nož
  eh, nekad je postojala i knjiga sa razbrajalicama, sada uglavnom Cd sa igricama.
  kao da neko smatra da smo se dovoljno družili.
  Nazdravlje!
  Prijatno!

 7. Autor vladica [ Odgovori ]

  I gde si sada našao da se razboliš ? Izgleda da i mene drma , neka prehlada , ali ne dam se :)
  A bajalice , pa probaj i onu :end dend dore , duboko je more ;)

 8. Autor bonsai [ Odgovori ]

  Ja bih napisala neku, ali baladasevis je vec sve iskoristio!
  Kakve stipsa, mogao je meni jednu da ostavi....
  :(

 9. Autor Baladašević [ Odgovori ]

  Bonsaičice devojčice, pa ostavio sam ti pliva patka preko Save nosi pismo preko glave, u tom pismu piše, ne volem te više. Pa ako ti ne odgovara na koga je brojalica "stala", nastaviš sa: a na drugoj strani, napred partizani :)

 10. Autor Baladašević [ Odgovori ]

  Mandrake, inače, alkohol ne volim ni u jenom pojavnom obliku, pa čak mu in ime ne volem napisati, tek da znaš. Priroda je prepuna raznih biljaka i biljčica koje su tu da pomognu kad zagusti. Coldrex je ok, kao rešenje, a prekomerno unošenje vitamina C, stručno nazvano hiperinflacija, ovaj...pardon, hipervitaminoza, može da dovede kod NEKIH ljudi do pojave dijareje, grčenja stomačnih mišića i sl. Pa čak i do skorbuta, koji je nedostatak ovog vitamina, u slučaju da naglo prestaneš da unosiš velike količine. Pošto se višak ionako izbacIVA, a vitamin C i bakar u organizmu se ne vole. Kao i neki vitamini, čini mi se da je onaj B12. Dakle, ne sekiraj se, proći će :)

 11. Autor pinokio [ Odgovori ]

  Zaboravili ste onu koju svi znate: eci,peci, pec
  ti si mali zec,
  a, ja mala prepelica,
  eci,peci, pec!

 12. Autor tuzna [ Odgovori ]

  en den dini,savaraka tini,savaraka tika taka bija baja....ma,mnogo je dugacka...:)))
  :**

 13. Autor sanjarenja56 [ Odgovori ]

  Za prste:
  Ovakj ide u lov,
  Ovaj nosi pušku,
  ovaj jede krušku,
  ovaj kaže: daj meni malo
  zadnji kaže: ništa tebi, nevaljalče, nisi bio dobar!

 14. Autor mladiluk [ Odgovori ]

  Ej, gripozni, nije ti valjda gripa dohakala? Pošalji nekoga u apoteku po coldrex i vraćaj se 'vamo. Živio!

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me