Kako javlja Blic. Jedan finski trajekt sa 54 putnika udario je punom brzinom o stijenu u blizini obale, pošto se kapetan zaglavio u WC-u.
Hm. Postavlja se pitanje. Gdje je zaglavila posada dok je kapetan bio na prijestolju. U svemu tome interesuje me uloga kapetana našeg godinama nasukanog broda. O kapetanu ni riječi, a nekoliko miliona nasukanih. Biće da je u pitanju veliko sranje, da prostite velika nužda.

Snimak orangutana iz zološkog vrta koji su posegli za osvježenjem nakon nesnosnih vrućina  tako što su se hladili mokrom krpom na glavi pokazuje da su mnogo sličniji ljudima nego što i sami pretpostavljamo. Iz svega toga neke naše usijane glave iz skupštinskih klupa mogle bi štošta naučiti od svojih predaka.Kako saznajem zbog nestašice njemačkih ovčara, policija jedne pokrajine na zapadu Njemačke postepeno ih zamjenjuje belgijskim ovčarima. Kako god, izgleda da je njemačkoj policiji  ponestalo kvalifikovane radne snage. Možda se tu otvara šansa našim čobanima koji laju kao psi, a znaju i do nekoliko njemačkih komandi iz partizanskih filmova.


Pozdravlja Vas mandrak72, netom pristigli dopisnik nebitnog sa vrelog asfalta i hladnog limun piva.