Nakon najave planiranja da zaustavim planet telefon se gotovo usijao. Zvali su gotovo svi relevantni faktori kako iz regiona tako i iz cijelog svijeta. Bilo je tu mnoštvo pitanja. Na veliki dio njih uspio sam da odgovorim, odagnam strah i nevjericu.

Bilo je bojazni šta će biti sa ozonskom rupom. Prema procjenama koje je NASA radila na simulatoru specijalno napravljenom za ovaj slučaj kao i analizama koje je radilo Društvo za linerano sabiranje zvijedzda nedvosmisleno se kaže da ovaj slučaj neće direktno uticati na njih.

Međutim. Nekoliko stvari koje neće biti izbjegnute svakako su vrijedne pomena. Evo 10-tak njih za primjer.

•    Pad vrijednosti dinara u odnosu na evro trajaće tačno onoliko koliko bude trajalo vrijeme dok zajedničkim snagama zaustavljamo planet.
•    Porast vrijednosti barela sirove nafte takođe zaustaviće se istog trena i njegovo trajanje poklopiće se sa sinusoidom trajanja zaustavljanja planeta.
•    Poslodavci zaposlenika putara intergalaktičkog mliječnog puta poslaće radnike na neplanirani godišnji odmor u dužini trajanja našeg zajedničkog projekta.
•    Najmnogoljudnija zemlja svijeta Kina naradiće izgubljeno vrijeme u neradne dane.
•    Udruženje časovničara dogovorilo se da sve kazaljke zaustave prstom na tren kako bi uskladili moguće razlike i prenebregnuli moguće komplikacije putnika koji tog časa budu prelazili iz jedne u drugu vremensku zonu.
•    Najveće berze kapitala takođe neće nespremne dočekati te trenutke. Još uvijek ekipe brokera i vlasnika krupnog kapitala raspravljaju na zajedničkoj sjednici sa samo jednim pitanjem, kome pripada onaj indeks zabilježen u datom momentu. Za minus ne postoji interesovanje.
•    Društvo istomišljenika i razmiričara obustavlja obustvalja svako mišljenje i iznošenje istog u momentu, prije, za vrijeme i poslije zauistavljanja planeta.
•    Neimenovani i dobro obavješteni izvori umuknuće isto toliko radi mogućeg bajatiranja i zastare informacija.
•    Sladoledžije su se obavezale da pomenuti događaj nimalo ne ostavi traga kako na ukusu sladoleda tako i na njegovu primamljivost.
•    Proizvođač Pampers pelena se obavezao da poveća nepropusnost pelena za isto to vrijeme uz obećanje da to neće uticati na cijenu istih.

I mnogo drugih stvari o kojima će biti riječi nakon zajedničke akcije blogera sa blog.rs „Zaustavite zemlju“. No o tome kasnije.

Stoga još jedan podsjetnik. Fotoaparate u ruke. Sutra tačno u podne zabilježite svijet oko vas. Tom istom momentu dodijelite ime od jedne riječi. Zabilježite i mjesto gdje ste zaustavili planetu i jedan primjerak te slike zajedno sa nikom pošaljite na mail:
planetastop@gmail.com.


Pozdravlja Vas mandrak72 koordinator i diskutator za sve prilike