Haški optuženik i lider SRS Vojislav Šešelj, danas je na neodređeno vrijeme odložio izricanje presude Haškom tribunalu koja je trebalo da bude izrečena do 30.oktobra.

Vojislav Šeselj

„Usvajanjem zahtjeva za izuzeće sudije Frederika Harhofa, Haški tribunal pokušava da kupi vrijeme do konačnog izricanja presude“, izjavio je Vojislav Šešelj.

Prvooptuženi ujedno i predsjedavajući sudija Žan Klod Antoneti negirao je izuzeće sudije Frederika Harhofa taktičkim potezom, kako bi dobio vremena dok se na upražnjeno mjesto ne imenuje novi sudija koji bi morao da se upozna sa predmetom, pa da se onda suđenje ponovi te tako odloži izricanje presude pred međunarodnim sudom pravde.

„Razvoj situacije nedvosmisleno pokazuje želju Haškog optuženika Vojislava Šešelja da Haški tribunal doživotno kazni svojim statusom optuženika, što bi kako on smatra bila adekvatna kazna za sve dosad počinjene zločine Haškog tribunala nad međunarodnim pravom“, izjavio je advokat Branislav Tapušković za Balkan Tajms.

Simpatizeri SRS i svih njenih struja i frakcija smatraju da bi takva kazna bila primjerena svim zločinima Haškog tribunala nad međunarodnim pravom i da će stati iza presude Vojislava Šešelja.

                                                                                                                            Zoran Plavšić

I još mnogo ekskluzivnih vijesti na portalu Balkan Tajms

http://balkantajms.com/vojislav-seselj-odlozio-izricanje-presude-haskom-tribunalu-zbog-zlocina-nad-medunarodnim-pravom/